Køb redningsveste til børn

Redningsveste er en nødvendighed, når du bevæger dig ud på vandet med de yngste – også selvom de godt kan svømme. Sikkerhed skal altid komme først, og i den her korte artikel kan du lære mere om, hvordan du bærer dig ad.

Find redningsveste og lær mere om sikkerhed, så du kan have sjov med familien uden alle bekymringerne.

Her skal du have redningsveste til børn

Drukning er én af de største årsager til dødsfald hos børn mellem 1-6 år. I den her aldersgruppe bliver verdenen for første gang udforsket, men evnerne til at klare sig, bl.a. med svømning og faregenkendelse, er ikke komme med endnu.

Uanset hvad du laver på vandet, bør du derfor have redningsveste til børnene, og der skal altid være en voksen med dem, hvis noget skulle gå galt.

Men redningsveste er ikke bare en god idé – det er faktisk lovpligtigt. Siden 1992 har det været fastsat ved lov, at alle danske fritidsfartøjer i størrelsen lille til mellem skal have redningsveste til alle om bord. Det gælder alt fra små kajakker til motoriserede fartøjer.

Selvom dit barn kan svømme, bør du forsyne dem, og dig selv, med redningsveste, hvis I er på et fartøj på vandet. Skal børnene lære fx paddleboard, bør de også have redningsvest på, så de stadig kan flyde, hvis de falder af og bliver forskrækkede eller forvirrede.

Gode råd om sikkerhed på vandet

Uanset alder er det vigtigt at have respekt for vandet. Som forælder eller værge må du ikke undertone, hvor farligt færdsel på vand kan være – men pas på med at skræmme børnene. En sund respekt og forståelse er nødvendig, så de yngste kan holde sig selv sikre.

Sørg for at statuere et eksempel. Du kan købe redningsveste til børn her på marineudstyr, men du som voksen bør også have en på. Udover, at det er lovpligtigt, er det vigtigt, du er med børnene på alle måder. De skal have et sundt forhold til vandet og det nødvendige sikkerhedsudstyr, og hvis du gør forskel på dem og dig, kan de få lyst til selv at komme hurtigt af med vesten.

Selvom aktiviteter på vandet er en sjældenhed i familien, bør du melde børnene til svømmeundervisning. Det er en nyttig evne at besidde, som helt bogstaveligt kan redde liv. Ikke kun deres eget, men også hvis uheldet er ude for andre; om så det er på havet eller i pool.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *